torstai 12. maaliskuuta 2015

Kick-Ass 2 (2014)Kuten elokuvan nimestä voi päätellä Kick-Ass 2 on viime viikolla arvostellun Kick-Ass:n jatko-osa. Elokuva jatkaa lähes siitä mihin edellinen elokuva loppui. Lähes, koska Hit-Girl on vanhentunut neljä vuotta. Muut jatkavat lähes siitä mihin edellisen elokuvan päättyessä jäivät.

Kick-Ass on lopettanut supersankarin hommat, mutta normaali elämä vaikuttaa tylsältä. Hän päättää palata takaisin supersankariksi ja yhdistää voimansa Hit-Girlin kanssa. Koska Hit-Girl on vasta 15 vuotias, koko elokuva ei voi perustua tälle. Hit-Girlin huoltaja saa tietää hänen supersankarina olemisesta ja vannottaa tämän lopettamaan Hit-Girlinä olemisen.

Hyvin alkanut elokuva tuntuu seisahtavan tämän jälkeen. Hit-Girl oli ensimmäisen elokuvan paras hahmo. Hän on myös tämän elokuvan paras hahmo, mutta normaalina teinityttönä olemisen aikana hän ei ole sitä. Kick-Assin löytämät muut supersankarit eivät pysty kantamaan elokuvaa Hit-Girlin poissa ollessa. Muut supersankarit ovat aika mitäänsanomattomia. Edes Jim Carreyn hahmo ei innostanut. Hän vaikutti erittäin laimealta versiolta Arvuuttajasta.

Elokuvan onneksi pääpahis pystyy kannattelemaan elokuvan keskivaiheen yli. Ensimmäisen elokuvan Red Mist palaa tässä elokuvassa pahiksena, jota kutsun MF:ksi, koska haluan pitää blogin kielen siistinä. Englanninkielisiä kirosanoja osaavat keksivät helposti oikean nimen. MF kerää rikollisjoukkion, jonka kanssa alkaa terrorisoimaan kaupunkia ja kaikkia Kick-Ass:n tuttuja. Toisin kuin supersankarit, jotka itse haluavat olla supersankareita, MF:n superrikolliset ovat palkattuja rikollisia, joille MF on keksinyt nimet ja asut. Ainoastaan Mother Russia nousee muiden yläpuolelle tästä joukkiosta. Hänkin ainostaan sen takia, että Hit-Girlille tarvittiin naispuolinen vastinpari lopputaisteluun.

Tällä kertaan Matthew Vaughn on ainoastaan tuottajana. Tästä syystä elokuva ei sisällä yhtä näyttäviä toimintakohtauksia. Ensimmäinen elokuva ja Kingsman: Salainen palvelu näyttivät mitä toimintakohtaukset voivat parhaimmillaan olla. Kick-Ass 2 ei muutenkaan yllä aivan ensimmäisen elokuan tasolle. Suurin ongelma tuntuu olevan Hit-Girlin ikä. Kuin ikäongelmaa alleviivatakseen elokuva rakentaa pohjaa seuraavalle elokuvalle, jossa Hit-Girl on täysi-ikäinen. Seuraavan elokuvan pääpahiskin taidettiin nähdä tässä elokuvassa. Hän istui vielä kaltereiden takana. Seuraavassa hän voi olla vapaalla jalalla ja hänen pysäyttämiseen tarvitaan Kick-Assiä ja Hit-Girliä.

Kick-Ass 2 on lisää Kick-Assiä vähän laimennettuna, mutta silti viihdyttävänä pakettina. Uudet hahmot eivät nouse vanhojen tasolle ja Hit-Girlin teinidraama jaksot veivät hieman terää. Alku ja loppu näyttivät mitä tämä olisi voinut parhaimmillaan olla. Ehkä sitten kolmannessa elokuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti