tiistai 10. maaliskuuta 2015

Chappie (2015)Tässä trailerissa on yksi erittäin mielenkiintoinen juttu. Siinä on erittäin vähän Die Antwoordin Ninjaa. Jos et tiedä kenestä on kyse, olet onnellisessa asemassa ja siinä pysyäksesi sinun kannattaa jättää tämä elokuva väliin. Ennen elokuvaa Die Antwoord oli minulle yhdentekevä bändi. Elokuvan jälkeen aloin vihaamaan bändiä. Suurin kiitos tästä kuuluu Die Antwoordin Ninjalle.

Olisi väärin sanoa, että hän yksin olisi pilannut elokuvan, koska elokuvasa on niin paljon muutakin pielessä, mutta hän kuitenkin tekee parhaansa pilatakseen elokuvan. Die Antwoordille tämä oli bändin promoamista, joka näkyy kaikessa. Bändi pitää päällään bändin paitoja ja käytää omia nimiään. Jos tämä oli ohjaajan suunnittelemaa, hän teki pahan virheen, koska tämä pilasi elokuvan minulle.

Elokuva kertoo Chappie nimisestä robotista, johon ladataan uusi tekoälyohjelma. Hän joutuu "kasvamaan" rikollisten seurassa ja tämä aiheuttaa hänellle ongelmia, koska hänellä kuitenkin on jonkinlainen ymmärrys moraalista. Chappie on hyvin kirjoitettu ja toteutettu hahmo.  Hän on melkein realistisin hahmo koko elokuvassa. Sigourney Weaverin esittämä robottitehtaan pomo on ehkä hieman realistisempi, mutta muut hahmot ovat niin huonosti kirjoitettuja, että tekoälyllä varustettu robotti on realistisempi.

Oikeastaan kaikki Chappien ympärillä on huonosti kirjoitettu. Aivan kuin Chappien tarina olisi kirjoitettu ensin ja sen jälkeen pikaisesti väsätty jotain, joka tukee Chappien tarinaa. Elokuvan robottitehdas vaikuttaa enemmän autotallilta kuin huipputekniseltä tehtaalta. Kuka tahansa voi tehdä ihan mitä tahansa kenenkään estelemättä. Tehtaan työntekijät eivät ole yhtään sen parempia. Heillä ei olisi kovin pitkään työpaikkoja todellisessa elämässä. Harvassa työpaikassa katsotaan hyvällä työntekijöitä, jotka uhkailevat muita aseella. Varsinkaan, jos he tekevät tämän täydessä toimistossa muiden silmien alla.

Juoni on täynnä typeryyksiä, joita on vaikea analysoida spoilaamatta elokuvaa. Yleisesti ottaen hahmoille on annettu rooli, jota he toteuttavat, vaikka heillä ei ole mitään mitään motivaatiota toimia kuten he toimivat. Monessa kohdassa hahmot olisivat selvinneet paljon helpommalla tekemällä asiat järkevästi, mutta silloin meillä ei olisi ollut tällaista elokuvaa.

Chappiellä on hyvä idea, mutta toteutus ei ole idean tasolla. Tarinassa olisi ollut aineksia klassikoksi. Tosin silloin tästä olisi piätänyt tehdä toisenlainen elokuva. Nykyisellään elokuvan ei oikein tiedä mitä se on. Inspiraatiota on haettu monesta eri lähteestä eikä eri inspiraation lähteet näytä tomivan yhdessä. Kun tähän lisätään huono käsikirjoitus ja huonot näyttelijäruoritukset Die Antwoordin osalta, on tuloksena keskinkertaista heikompi elokiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti