torstai 19. helmikuuta 2015

The Amazing Spider-Man 2 (2014)Tapahtumat The Amazing Spider-Man 2:n ympärillä ovat tuottaneet enemmän viihdettä kuin itse elokuva. Me suomalaiset saimme ennen elokuvan ensi-iltaa lukea lehdistä, miten Finnkino ja Sony väänsivät kättä rahasta ja välillä vaikutti, että elokuva saisi aika rajoitetun ensi-illan Suomessa. Jälkeenpäin olen miettinyt, oliko kyseessä vain nerokas julkisuustempaus vai oliko elokuvan ensi-ilta oikeasti vaarassa.

Lopputekstien ajaksi jääneet saivat nähtäväkseen yhden elokuvahistorian hämmentävimmistä kohtauksista. Kesken lopputekstien tuli pätkä myöhemmin ensi-iltansa saaneesta X-Men: Days of Future Past elokuvasta. Ainut yhdistävä tekijä näillä elokuvilla oli se, että kumpikin kertoi Marvelin hahmoista. Edes studio ei ollut sama. Jälkeenpäin selvisi, että tämä oli osa Sonyn ja 20th Century Foxin välistä sopimusta, jolla The Amazing Spider-Man 2:n ohjaajaksi saatiin Marc Webb.

Sekoilu ei loppunut vielä tähän. Elokuva sai aika murskaavan vastaanoton. Sony oli suunnitellut elokuvan aloittavan Hämähäkkimiehen ympärille rakennettujen elokuvien sarjan. Tässä vaiheessa on varmaan turha miettiä miten järkevä tuollainen sarja on, koska suunnitelmat näyttävät peruuntuneen The Amazing Spider-Man 2:n saaman murskakritiikin takia.

Onko elokuva niin huono kuin sen saamat arvostelut antavat ymmärtää? Vastaus on kyllä ja ei. Elokuvassa on paljon hyvää, mutta siihen on yritetty saada mukaan aivan liian paljon kaikkea. Sonyn halusi esitellä tässä mahdollisimman monta hahmoa spin-offeja varten, jotta ne kiinnostaisivat ilman Hämähäkkimiestäkin. Hämähäkkimiehen oma elokuva tuntuu unohtuneen kaiken tämän seassa. Tässä olisi ollut aineksia kahteen elokuvaan. Ensimmäisessä olisi ollut Elektron tarina ja toisessa Harryn ja Vihreän Menninkäisen tarina. Nyt yksi Hämähkkimiehen suurimmista vihollisista on jätetty pieneen sivurooliin

Tällöin Sinister Six elokuva olisi joutunut odottamaan joitain vuosia, mutta Sonylla olisi voinut olla käsissään suosittu elokuvasarja. Ensimmäinen Amazing Spider-Man toimi, koska siinä keskityttiin itse elokuvaan eikä tuleviin elokuviin. Marvel on käsittänyt tämän asian. Siksi heidän elokuvansa menestyvät. Viime viikolla julkistettu Marvelin ja Sonyn yhteistyö voi auttaa Sonya oppimaan tämän. Tosin myöhemmin kuului huhuja Sinister Six elokuvan tekemisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti