torstai 12. helmikuuta 2015

Haihurrikaani 2: Toinen tuleminen (2014)Sharknado. Tämä on Sharknadon jatko-osa. Elokuva oli nimetty tekstityksessä otsikossa olevalla nimellä, mutta luulen suomalaistenkin tuntevan tämän paremmin nimellä Sharknado 2. Suomenkielisen nimen kaksimielisyys hieman hämmensi tai sitten se olen vain minä.

Televisiokanava Syfy on tunnettu näistä kohtuullisen halpahintaisista sekopäisistä "tieteiselokuvista".  Näillä on oma fanikuntansa ja kieltämättä tällainen aivot narikkaan meininki toimii toisinaan. Sharknado oli Syfyn vuoden 2013 hittielokuva. Jo pelkkä nimi sai katsojat television ääreen ja kun elokuva toimi, se herätti myrskyn sosiaalisessa mediassa. Melko pian ensimmäisen elokuvan esityksen jälkeen ilmoitettiin toisesta elokuvasta. Kolmas elokuva on ilmoitettu tälle vuodelle. Enkä olisi yllättynyt vaikka ensi vuonna saisimme neljännen Sharknadon.

Syfyn elokuvat ovat 50-luvun b-luokan tieteiselokuvia tähän päivään sijoitettuina ja tämän päivän teknologiaa käyttäen. Elokuvissa on "tieteisuhka", jota sankarit yrittävät pysäyttää. Uhka voi olla mitä tahansa jättiläiseläimista ja komeetoista aina aavemyrskyyn asti. Näyttelijäsuoritukset ovat huonoja, tarinat epäloogisia ja dialogi järjetöntä. Juuri kuten viihdyttävimmissä 50-luvun b-luokan tieteiselokuvissa.

Ensimmäinen Sharknado oli tämän lajityypin mestariteos. Mitään järkeä siinä ei ollut eikä sitä voi missään nimessä sanoa hyväksi elokuvaksi. Mutta viihdyttävä elokuva se oli. Haihurrikaani 2 yrittää toistaa kaavan uudestaan, tällä kertaa New Yorkissa. Siinä missä Sharknadossa juoni pysyi jotenkin kasassa ja hahmot kehittyivät elokuvan aikana, Haihurrikaani 2 on enemmän sarja hieman toisiinsa liittyviä kohtauksia, joissa sattuu olemaan samoja henkilöitä.

Sharknado oli vedetty täysin älyttömäksi, mutta elokuva ei tuntunut menevän liiallisuuksiin. Haihurrikaani 2 taas tuntuu vetävät asia liian pahasti yli, Se toistaa ensimmäisen elokuvan juttuja pahemmin ylivedettynä. Se mikä vielä juuri ja juuri toimi ensimmäisessä elokuvassa ei enää toimi tässä. Jotain elokuvan viihdyttävyyteen vaikuttaa se, jos katsoja ei tunne elokuvassa esiintyviä henkilöitä. Useassa kohtauksessa tuntui, että olisi pitänyt tietää julkisuuden henkilöt, jotka esiintyivät omana itsenään, jotta kohtauksen hienous olisi avautunut.

Jos haluaa nähdä jotain tällaista, suosittelen mielummin katsomaan Sharkandon tai Ghoststormin, sen elokuvan, jossa on aavemyrsky. Jos elokuvan nimi on suomennettu, se on todennäköisesti Aavemyrsky. Siinä elokuvassa on sentään mielenkiintoinen juoni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti