torstai 5. helmikuuta 2015

Batman: Assault on Arkham (2014)Viime vuoden loppupuolella DC esitteli tulevia elokuviaan. Suurin osa niistä oli tunnetummista hahmoista ja ryhmistä. Mukana oli yksi outo lintu, Suicide Squad. Ilmeisesti sen on tarkoitus toistaa Marvelin menestys Guardians of the Galaxyn kanssa. Tällä hetkellä kaikki tietävät Guardians of the Galaxyn. Elokuvan teon aikaan se oli kohtuullisen tuntematon sarjakuva, joka päättyi 25 numeron jälkeen. Suicide Squad ei ole ihan yhtä tuntematon, mutta se ei kuitenkaan ole turhan tunnettu suuren yleisön keskuudessa.

Miksi aloitan Batman-elokuvan arvostelun kertomalla Suicide Squadista? Koska Batman: Assault on Arkham on käytännössä Suicide Squadin esittely hieman suuremmalle yleisölle. Batman on suurimman osan ajasta sivuosassa. Elokuva seuraa koko ajan Suicide Squadia.

Suicide Squad on rikollisista koottu ryhmä, jonka tehtävänä on ottaa vastaan itsemurhatehtäviä lyhyempää tuomiota vastaan. Tehtävien suorittaminen varmistetaan asentamalla räjähteitä jäsenten kauloihin. Amanda Waller kokoaa ryhmät tehtäviä varten ja valvoo tehtävien suorittamista.

Batman: Assault on Arkham olisi hyvä Suicide Squadin esittely, jos se ei yrittäisi myös olla eeppinen Batman elokuva. Elokuva toimii hyvin noin puoleen väliin asti, kun se on pääasiassa Suicide Squadia. Elokuva muuttuu sekavammaksi sen jälkeen, kun Batman ja Batmanin tunnetummat viholliset tulevat mukaan kuvioihin. Sitä ennen elokuva kertoo Suicide Squadin tehtävästä Arkhamin mielisairaalassa.

Batmanin tultua mukaan kuvioihin, mukaan tulee myös Jokeri. Suicide Squad ja heidän juonensa siirtyy sivuosaan Batmanin ja Jokerin juonen siirtyessä pääosaan. Batman: Mask of Phantasmissa oli sama ongelma. Siinäkin oli mielenkiintoinen tuntemattomampi hahmo, mutta tekijät eivät luottaneet häneen vaan toivat Jokerin väkisin mukaan. Ilman Jokeria molemmat elokuvat olisivat olleet parempia. Tästä olisi voinut hyvin tiputtaa Batmaninkin ja tehdä elokuvasta rehellinen Suicide Squad-elokuva.

Nykyisessä muodossa ensiimäinen puolisko toimii hyvänä Suicide Squadin esittelynä, jälkimmäisen puoliskon pilatessa hyvin alkaneen elokuvan. Batmanin nimi on varmasti myyvempi kuin Suicide Squad, mutta tässä tapauksessa se teki elokuvasta huonomman. Vaikka kyseessä on piirretty elokuva, tämä on aikuisille tarkoitettu elokuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti