torstai 29. tammikuuta 2015

The Legend of Hercules (2014)Joskus oli aika, jolloin Renny Harlin teki viihdyttäviä elokuvia. Jopa kun niitä katsoi ilman sinivalkoisia laseja. Nykyään hän tuntuu olevan enemmänkin keikkahommissa. Dwayne Johnsonin tiedettiin tekevän omaa Herkules-elokuvaa. Joku halusi rinnalle pienen budjetin Herkules-elokuvan, joka saisi osansa Herkules-huumasta. Rehellisesti sanottuna en ainakaan itse huomannut Herkules-huumaa eikä Dwayne Johnsonin elokuvakaan tainnut olla mikään suuren luokan elokuva.

Nämä suuremman elokuvan rinnalla julkaistavat lähes samannimiset elokuvat ovat oma genrensä. Tärkeintä on keksiä nimi. Sen jälkeen keksitään vähän sinnepäin oleva tarina ja hankitaan ihmiset tekemään elokuva halvalla ja nopeasti.

Tässä elokuvassa tarinassa on alkuperäisestä oikeastaan vain nimet. Suurin ongelma on Hera, joka tuntuu olevan Herkuleksen puolella. Lähdemateriaalissa hän on Herkulesta vastaan ja yritti estää häntä syntymästä. Tässä hän johtaa Herkuleksen äidin ja Zeuksen yhteen. Mikään muukaan ei ole lähdemateriaalille uskollista. Tarina on niin tyypillinen kielletyn rakkauden tarina, että koko elokuvan ajan katsoja odottaa milloin rakastavaiset saavat toisensa.

Tarinassa ei ole oikeastaan yhtään mitään kiinnostavaa. Saman voi sanoa henkilöistä. Kaikki ovat erittäin yksiuloittaisia. Aivan kuin käsikirjoitus olisi kirjoitettu viikonlopun aikana tarinankerronnan aapisen kanssa. Tuon viikonlopun jälkeen tarinaan ei ole koskettu vaan se on kuvattu sellaisenaan. Mukana on paljon hyvän tarinankerronnan elementtejä, mutta kokonaisuus ei vain toimi ja dialogi on ajoittain järkyttävää.

Elokuva näyttää ihan hyvälle, mutta mikään muu osa-alue ei tunnu toimivan. Ihan kuin ei olisi ollut aikaa hioa elokuvaa kuntoon. Tietenkään ei ollut, kun tämä on tehty nimen takia ja mahdollisimman halvalla ja nopeasti. Tärkein tavoite on ollut saada tämä teattereihin halvalla ja ennen Dwayne Johnsonin Herkules-elokuvaa. Elokuvan katsominen on aika pitkälle hukkaan heitettyä aikaa ellei ole älyttömän kova 300-fani ja haluaa katsoa vain sen kaltaisia elokuvia.

Tässä lopussa on hyvä pohtia olisiko pitänyt käyttää kreikankielistä nimeä Herakles. Herkules on roomalaisten käyttämä nimi. Herkules on ehkä oikeampi nimi, kun sitä käytetään elokuvassakin. Suomenkielistä nimeä tällä ei taida olla, kun IMDB ei sellaista tarjonnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti