keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Esittely

Uteliaisuus. Siinä syy miksi päätin aloittaa suomen kielisen elokuvablogin. Minulla on englannin kielinen elokuvablogi Kvesti on Movies and Stuff, jota päivitän edelleen. Englannin kielinen domain tulee tuosta blogista. Tämä blogi on suomenkielinen versio englanninkielisestä blogisa. Tekstit eivät ole käännöksiä, mutta tulen kirjoittamaan samoista asioista täällä kuin englanninkielisessä blogissa.

Viime kesänä kameran ostoa harkitessani törmäsin YouTubessa saksalaiseen tyyppiin, joka teki kameraesittelyt saksaksi ja englanniksi. Idea vaikutti hyvälle. Samalla valmistelulla sai tehtyä kaksi videota kahdelle eri yleisölle. Olen miettinyt tuota idea jo parin kuukauden ajan. Olen vetkutellut suomenkielisen blogin kanssa, kun olen epäillyt sen vievät liikaa aikaa englanninkieliseltä ja sen promoamiselta. Viime yönä kolmen aikoihin päätin kuitenkin kokeilla suomenkielistä blogia.

Idea tuntui hyvältä vielä tänään. Syynä saattoi olla vajaaksi jääneet yöunet, mutta tässä sitä nyt ollaan. Tein tälle jo YouTube kanavan siltä varalta, että teen suomenkielisiä videoita englanninkielisten lisäksi. Yhdessä vaiheessa tarkoitus oli aloittaa suomenkielinen YouTube kanava elokuva-arvosteluita varten. Se veisi kuitenkin enemmän aikaa. Blogi on helpompi ylläpitää. Tähän blogiin ei tule videoita samaan tahtiin kuin englanninkielisille sivuille.

Takaisin uteliaisuuteen. Olen utelias näkemään miten paljon erilaista on pitää suomenkielistä blogia kuin englanninkielistä blogia. Löytääkö lukijat tämän helpommin kuin englanninkielisen blogin ja niin päin pois. Lähden siitä olettamuksesta, että blogeilla on eri yleisöt. Postaukset eivät tule olemaan synkroonissa. Postaukset tulevat eri tahdissa ja tänne saattaa tulla vähemmän postauksia kuin englanninkieliselle puolelle. En vielä alkuun pidä samanlaista aikataulua kuin englanninkielisellä puolella. Tämä tarkoittaa sitä, että osa postauksista tulee aiemmin tänne kuin englanninkieliselle puolelle.

Blogin nimi tulee yhdestä ideasta suomenkieliseksi YouTube kanavaksi ja sen videoiden tyylistä. Nimi oli hyvä vaikka ei tästä varmaan mitään kerhoa tule.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti