tiistai 27. tammikuuta 2015

Elementary/Holmes NYC - ensimmäinen kausiBlogin nimi on Kvestin elokuvakerho, mutta kirjoitan satunnaisesti myös tv-sarjoista. Elokuvakerho on hienompi nimi kuin elokuva ja tv-kerho tai jotain sellaista. Lisäsin postauksen nimeen Holmes NYC, koska IMDB tunsi tämän sillä nimellä. Se näyttää suomenkielisen nimen. Tämä on saattanut tulla sillä nimellä televisiosta. Itse katsoin tämän Netflixistä, jossa tämä on nimellä Elementary. Käytän tästä eteenpäin ohjelmasta nimeä Elementary.

Elementarystä on vaikea puhua ilman, että mainitsee brittiläisen Sherlockin, joka on kaksi vuotta Elementaryä vanhempi. Kumpikin kertoo tälle päivällä päivitetystä Sherlock Holmesista. Sherlockissa hän seikkailee Lontoossa. Elementaryssä hän on tullut New Yorkiin. Tästä nimi Holmes NYC. Elementary on aika selvästä ottanut lähtökohdakseen Sherlockin ja siirtänyt hänet Yhdysvaltoihin.

Hahmot ovat kuin Shelockista pienin muutoksi. Sherlockissa Sherlock oli älykäs heikoilla sosiaalisilla taidoilla. Elementaryssä hänellä on henkisiä ongelmia, jotka tekevät hänestä älykkään, mutta heikon sosiaalisissa tilanteissa. En olisi yhtään yllättynyt, jos hänen tilalleen olisi olemassa tautiluokitus. Syy miksi Holmes on New Yorkissa on heroiiniaddiktio. Hän on juuri päässyt katkaisuhoidosta. Watson on hänen kumppaninsa, jonka tehtävänä on valvoa kuuden viikon ajan, ettei Holmes retkahda uudestaan huumeisiin ja auttaa häntä pääsemään käsiksi normaaliin elämään.

Watson on kokenut suuremmat muutokset lähdemateriaaliin kuin Holmes. Watson on tässä sarjassa Lucy Liun näyttelemä nainen. Ei varmaan ole paha spoileri, jos kerron, että Watson jatkaa Holmesin kanssa vielä kuuden viikon jakson päätyttyä.

Sherlock oli täynnä mielenkiintoisia sivurooleja. Elementary pyörii pääasiassa Holmesin ja Watsonin ympärillä. Muut eivät ole samalla tavalla kiinnostavia kuin Sherlocikssa. Elementary on vakavampi kuin Sherlock. Siitä puuttuu Sherlockin huumori. Yhdessä asiassa Elementary on parempi kuin Sherlock. Elementaryä on paljon enemmän kuin Sherlockia. Sherlockia tulee kolme jaksoa joka toinen vuosi. Elementaryä tulee joka vuosi pitkät kaudet.

Tämä oikeuttaa Elementaryn olemassaolon. Se on hyvä korvike Sherlockille. Se on riittävän samanlainen kuin Sherlock, mutta riittävän erilainen ollakseen muutakin kuin kopio Sherlockista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti